IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централните банки станаха основния фактор за растеж на борсите

Анализаторите виждат проблем в късогледството на пазарните играчи

16:36 | 21.07.17 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последна актуализация: 05:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis12
преди 6 години
боли ни ххуя за растежжжжж на борсите кат ората немат кво да ядат, нема в кво да живеят, да получават малко пари, да няма здравеопазване, нема безплатно образование, стаат престъпници и се трепят сами, а що да се убиват сами след като може да убиват по някой банкер ей така в бързината ?!? ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 1
scott
преди 6 години
гоуем *** са тез, централните........ше припомним нещо старо: "количествените натрупваниа водът до качествени изменениа". Що го припомням това? Щот се промени. когат е писано, секи се е представял, че ако имаш гоуемо количество хора, то те ше поддържат качествено ПИРАМИДАТА НА ВЛАСТТА. Тоз, дет има 2 лева ше се стреми да ги направи 200, посуе с 200 лева ше направи 2000, ше трупа качества у себеси иза околните. Съгъ, к количествените се промени КАЧЕСТВОТО. И на парите и на хората. Има само 2 групи. ените свикнали с милиарди печелба ежедневна и другите - свикнали със задлъжнявяне, пак ежедневно. тез, длъжниците, не се стремът да прават повече пари чрез своите качества и стойнос, а само да зимат нови, неизплетими заеми. светнали са се у играта. рано или късно, систъммъ им ги опрощава, що да се пънът. крепът със своя консуматизъм ена все по-некачествена пирамида на властта. и ципата пред сгромолътъ е тънка вече колкото люспа на лук.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
abdul
преди 6 години
напълно съгласен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
nikolait
преди 6 години
ето статия от *** 2013 - според мен авторът е за Нобел по икономика - "С началото на програмата за количествените улеснения в САЩ през 2008 г. много анализатори подчертаха, че ходът с увеличаването на паричното предлагане ще стимулира инфлацията в първата по сила икономика в света. Пет години по-късно обаче икономист постави под въпрос тази теза, застъпвайки коренно противоположното твърдение печатането на пари води до дефлация."Непродуктивните инвестиции в своята същност са безкрайно дефлационни. Това се случва, когато се инвестира в хартиени активи, задвижвани с ликвидност от количествени улеснения, която не е подкрепена от устойчив икономически растеж", заяви Мичала Маркусен, ръководител на икономическото звено на френския кредитор Societe Generale." с две думи води до икономическа стагнация по учебник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
abdul
преди 6 години
Всъщност "инфлацията" отдавна е под контрола на банкерите.Манипулирайки инфлацията могат спокойно да си печатат колкото пари си пожелаят.Единствената сила, която може евентуално да ги спре е ефективно намаляващото качество на живот, дори в "развитите" икономики. Намаляващо качество на храни, стоки, услуги и ментално здраве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
nikolait
преди 6 години
основен фактор са, защото печатат яко. Банкерите считат, че от обема на техните кредити зависят икономическите цикли(затова и Централните банки изливат млрд). Няма нищо по-здравословно от умерена инфлация с последваща индексация на заплатите(на ниските и средните). Една инфлация от 7-8% годишно ще направи чудеса с частното потребление(разбира се, за сметка на спестяванията в банките).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
abdul
преди 6 години
станаха, станаха, ама кога?От близо 10 години, финансовия свят живее във виртуалната реалност на централните банкери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още